Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2017.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja organizira se u Mjesecu hrvatske knjige, od 15. listopada do 15. studenog, a rješavaju ga djeca u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske i djeca iz dijaspore. 

ČITANJE NE DOLAZI U PITANJE

Za ovogodišnji kviz pregledaj ponuđene knjige i on Une enciklopedije Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža

Mjesec hrvatske knjige 2017. 15. listopada - 15. studenoga

  • Maja Brajko Livaković: Milijunaši
  • Tihomir Horvat: Mali ratnik
  • Sanja Pilić: Pošalji mi poruku

Organizatori:

  • KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA
  • Hrvatski centar za dječju knjigu
  • Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice s Mediotekom

UPUTE ZA RJEŠAVANJE

Nacionalni kviz za poticanje čitanja organizira se u Mjesecu hrvatske knjige, a rješavaju ga djeca u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske i djeca iz dijaspore.

PREGLEDAJ ODABRANE KNJIGE I ON UNE IZVORE PONUĐENE ZA KVIZ DA BI MOGAO/MOGLA ODGOVARATI NA PITANJA.

Kviz možeš po volji rješavati sve dok ga ne zaključiš i odlučiš poslati. Slijedi upute uz pitanja i ispunjavaj pažljivo jer kviz možeš poslati samo jedanput! Kviz možeš poslati s bilo kojeg računala, no obavezno navedi ime svoje narodne ili školske knjižnice kako bi mogao/mogla sudjelovati u izvlačenju. Upitnici u kojima nije navedeno ime knjižnice neće biti uključeni u proces izvlačenja pobjednika. Obrati se za pomoć svom knjižničaru. Upitnici se šalju najkasnije do 28.10.2017.

IZBOR I OBJAVA POBJEDNIKA

Svi točno popunjeni upitnici s navedenim nazivom narodne ili školske knjižnice bit će uključeni u izvlačenje koje će biti organizirano krajem listopada 2016. u Hrvatskom centru za dječju knjigu, tijekom Mjeseca hrvatske knjige. Iz svake narodne i školske knjižnice izvlači se jedan pobjednik. Obavijesti o pobjednicima bit će objavljene početkom studenoga na web adresi: www.kgz.hr Obavijesti o pobjednicima bit će moguće dobiti i na telefonskom broju Odjela za djecu i mladež: 01 4694 370.